Οδηγίες εγκατάστασης

Εγχειρίδιο Αυτοεγκατάστασης δορυφορικού συστήματος

Παρακολουθείστε αρχικά το εταιρικό βίντεο της εγκατάστασης και στο τέλος της σελίδας θα βρείτε και ένα δικό μου βίντεο από μία εγκατάσταση.

Tο πακέτο εξοπλισμού της δορυφορικής εγκατάστασης περιέχει όλα όσα χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την ευρυζωνική σας σύνδεση. Στην εξωτερική μεριά του πακέτου υπάρχει ένα σχεδιάγραμμα για την συναρμολόγηση της κεραίας.

Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για την συναρμολόγηση και συντονισμό της κεραίας είναι ένα 13άρι και ένα 10/11 γερμανικό κλειδί για την συναρμολόγηση και ένα σωληνωτό 13άρι που θα σας βοηθήσει καλύτερα στον συντονισμό της γωνίας. Συναρμολογείστε την κεραία σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα και το βίντεο που ακολουθεί.

Μόλις συνδέσετε το LNB με το καλώδιο το πιάτο είναι έτοιμο για εγκατάσταση.Η βάση μπορεί να τοποθετηθεί είτε οριζόντια είτε κάθετα στον τοίχο.

Επιλέγουμε ένα σημείο που να βλέπει νοτιοδυτικά περίπου στις 200 μοίρες που είναι ο δορυφόρος  KASAT, ρυθμίζουμε την γωνία ανύψωσης του πιάτου  περίπου στις 40 μοίρες και το τοποθετούμε στην βάση σφίγγοντας τις βίδες τόσο όσο να μας επιτρέπει να την γυρίζουμε δεξιά αριστερά για τον συντονισμό.

Υπάρχουν 2 τρόποι να εγκαταστήσετε και να συντονίσετε την κεραία σας με τον δορυφόρο. Η πρώτη είναι με ενσύρματη σύνδεση με υπολογιστή ή laptop και η δεύτερη πιο εύκολη μέσω κινητού smartphone.  Για την ασύρματη σύνδεση εάν το μόντεμ σας είναι το SB2 που δεν συμπεριλαμβάνει ασύρματο ρούτερ θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα wifi router από την εγχώρια αγορά το οποίο να διαθέτει θύρα WAN με κόστος από 20€.

Ένα πολύ καλό και φτηνό ρούτερ που δεν χρειάζεται καθόλου ρυθμίσεις και παίζει άψογα με το μόντεμ της Bigblu είναι το TP-Link WiFi Router N300 TL-WR841N. Με μια αναζήτηση το βρήκα στο Πλαίσιο με τιμή 20,90€. Κάντε κλικ εδώ για να το δείτε.

ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ LAPTOP

Για να εγκαταστήσετε το μόντεμ και να ελέγξετε τα επίπεδα σήματος, συνδέστε τον υπολογιστή σας απευθείας με το μόντεμ BigBlu και μεταβείτε σε:

http://192.168.100.1/install

Σε αυτή τη σελίδα θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το χρώμα δέσμης για την τοποθεσία σας, το οποίο μπορείτε να βρείτε μέσω της εφαρμογής kasat finder ή kasat pointer την οποία μπορείτε να την κατεβάσετε στο κινητό σας από το Playstore

Μόλις επιλεγεί το σωστό χρώμα δέσμης, κάντε κλικ στο δεξί (επόμενο) βέλος

Αυτό θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία επισήμανσης του πιάτου όπου ο πομποδέκτης στο πιάτο θα αρχίσει να κάνει έναν  ήχο μπιπ και θα χρειαστεί φυσικά να ρυθμίσετε το πιάτο με την σωστή γωνία ανύψωσης και κατεύθυνσης δεξιά αριστερά.

Με το σωληνωτό 13άρι αρχίζουμε να σηκώνουμε σταδιακά την γωνία. Σε κάθε μισή στροφή μετακινούμε το πιάτο αργά δεξιά και αριστερά από τις 200 μοίρες μέχρι να ακούσουμε αλλαγή του ήχου η οποία και θα σημαίνει ότι πλησιάζουμε τον δορυφόρο.Όταν βρίσκεστε κοντά στο κλείδωμα του σήματος, τα μπιπ θα γίνουν ταχύτερα μέχρι να αρχίσει να κάνει ένα συνεχές (συμπαγές τόνο). Οι τρέχουσες μετρήσεις Current RX SNR στο μόντεμ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10dB ή υψηλότερες, αυτό θα δείξει ότι το πιάτο είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον δορυφόρο.Σταματάμε στην μεγαλύτερη τιμή και μετά με την ίδια διαδικασία ρυθμίζουμε και την αζιμούθιο γωνία για να πετύχουμε καλύτερη τιμή. Αφού το πετύχουμε σφίγγουμε όλες τις βίδες προσεκτικά και πατάμε στο κινητό Finish Installation και περιμένουμε να γίνουν και τα 4 λαμπάκια πράσινα

AΣΥΡΜΑΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ KASAT POINTER ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

Συνδέστε την κινητό σας στο Wi-Fi Router  και ανοίξτε την εφαρμογή KASAT POINTER στο κινητό. Με την εκκίνηση της εφαρμογής μας δείχνει τις μοίρες και την γωνία που βρίσκεται ο δορυφόρος και ξεκινάμε την εγκατάσταση. Αμέσως αρχίζει η διαδικασία επισήμανσης του πιάτου και  από το LNB της κεραίας αρχίζει να ακούγεται ενας διακεκομένος ήχος και το κινητό μας μας δείχνει μία ένδειξη αρνητική σε decibel. (δείτε το βίντεο)

Εαν η τοποθεσία του πιάτου είναι σε μεγάλη απόσταση από το modem και δεν έχει επαφή με το wifi του κινητού τότε θα πρέπει μετακινήσετε το modem σε θέση όπου το κινητό σας να έχει σύνδεση wifi με το modem.

Θα χρειαστεί φυσικά να ρυθμίσετε το πιάτο με την σωστή γωνία ανύψωσης και κατεύθυνσης δεξιά αριστερά. 

Με το σωληνωτό 13άρι αρχίζουμε να σηκώνουμε σταδιακά την γωνία. Σε κάθε μισή στροφή μετακινούμε το πιάτο αργά δεξιά και αριστερά από τις 200 μοίρες μέχρι να ακούσουμε αλλαγή του ήχου η οποία και θα σημαίνει ότι πλησιάζουμε τον δορυφόρο.Όταν βρίσκεστε κοντά στο κλείδωμα του σήματος, τα μπιπ θα γίνουν ταχύτερα μέχρι να αρχίσει να κάνει ένα συνεχές (συμπαγές τόνο). Οι τρέχουσες μετρήσεις Current RX SNR στο μόντεμ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10dB ή υψηλότερες, αυτό θα δείξει ότι το πιάτο είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον δορυφόρο. Σταματάμε στην μεγαλύτερη τιμή και μετά με την ίδια διαδικασία ρυθμίζουμε και την αζιμούθιο γωνία για να πετύχουμε καλύτερη τιμή. Αφού το πετύχουμε σφίγγουμε όλες τις βίδες προσεκτικά και πατάμε στο κινητό Finish Installation.

 Αυτό θα σας φέρει στη βασική σελίδα κατάστασης και από εδώ, θα βλέπετε σταδιακά τα σύμβολα κατάστασης να αλλάζουν χρώμα και στο τέλος μόλις γίνουν όλα πράσινα θα έχετε συνδεθεί στο διαδίκτυο.

Ενεργοποίηση Modem

Συνδέστε τη συσκευή σας στο δορυφορικό σύστημα είτε απευθείας με καλώδιο είτε με Wi-Fi.

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και μεταβείτε σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ιστοσελίδες:

http://95.210.254.219   ή   http://selfact.skylogic.com

Μόλις ανοίξει η σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή ‘Έναρξη ενεργοποίησης ‘Start Activation’

Το σύστημα θα ελέγξει τώρα την ποιότητα της εγκατάστασης

(Σημείωση)- Εάν το λογισμικό του συστήματος δεν είναι ενημερωμένο, κάντε κλικ στο Continue και το μόντεμ θα αρχίσει την ενημέρωση αυτόματα. Το Forward Link SNR θα πρέπει να είναι 10dB ή παραπάνω και ο σύνδεσμος επιστροφής Return Link SNR θα πρέπει να είναι 9dB ή παραπάνω, διαφορετικά το πιάτο θα πρέπει να επανασυντονιστεί.

Εναλλακτικά, απλά κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να προχωρήσετε στην επόμενη οθόνη για να εισαγάγετε τον κωδικό ενεργοποίησής σας.

Εισάγετε τον κωδικό ενεργοποίησης

Μόλις εισαχθεί ο κωδικός ενεργοποίησης, κάντε κλικ στην αποθήκευση SAVE και αυτό θα ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτο-ενεργοποίησης.

πραγματοποιήστε μια δοκιμή ταχύτητας χρησιμοποιώντας το παρακάτω λινκ:

http://speedprobe.skylogicnet.com/HTML5speedtest/

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ MONTEM

  • Μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας με το μόντεμ ή μέσω της σύνδεσης Wi-Fi του μόντεμ για πρόσβαση στη σελίδα ρυθμίσεων Wi-Fi
  • Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

http://192.168.1.1:8080

  • Username: admin
  • Password : admin

Θα σας ζητηθεί να ορίσετε καινούριο κωδικό.

 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WI-FI

Όνομα δικτύου: Το SSID είναι το όνομα εκπομπής Wi-Fi. Μπορείτε να το αλλάξετε ως “Εταιρεία Wi-Fi” ‘’ ‘Ιδιωτικό Δίκτυο’ κλπ. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WPA2 personal ως κρυπτογράφηση στον κωδικό πρόσβασής σας.

Στις «Προχωρημένες Ρυθμίσεις» για να πάρετε μια καλύτερη σύνδεση σήματος Wi-Fi αλλάξτε το κανάλι από το «Auto» στο «Channel 11»

Για τα καλύτερα κανάλια Wi-Fi, επιλέξτε μεταξύ του καναλιού 1, 6 και 11. Πάντα αποθηκεύστε τις διαμορφώσεις πατώντας το κουμπί ‘Αποθήκευση’.

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την διαδικασία με εικόνες από την εγκατάσταση.

 Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε  το εγχειρίδιο που θα σας βοηθήσει να κάνετε την εγκατάσταση του δορυφορικού συστήματος μόνοι σας ή κλικ εδώ για να το δείτε στο πρόγραμμα περιήγησης....

Επίσης κατεβάστε στο κινητό σας τις παρακάτω εφαρμογές με τις οποίες μπορείτε να βρείτε την κατεύθυνση του δορυφόρου και να κάνετε την εγκατάσταση πολύ εύκολα όπως εξηγείται στο βίντεο και στο εγχειρίδιο

  • Kasat Pointer FMA και
  • Kasat Finder

Επεξήγηση Ορισμών σύμβασης

Καλωσόρισμα

© Copyright 2021 Satellite Internet
Αγίου Αθανασίου 24  56224  Θεσσαλονίκη   info@mlmnet.gr
Τηλέφωνο: 210 220 8608 - 2310 757357 - 6977 366300